HBO Informatica - Bachelor of ICT


Het HBO informatica diploma (officieel HBO Getuigschrift genoemd) wordt uitgereikt na het behalen van 240 studiepunten (240 ECTS, European credits) uit het HBO Informatica curriculum van Hogeschool E3 ICT.

 

Fasen HBO Informatica Curriculum

De 240 ECTS van de opleiding HBO Informatica (Bachelor of ICT) zijn verdeeld over 3 fasen:

-           Propedeusefase           60 ECTS

-           Hoofdfase                    100 ECTS

-           Afstudeerfase              80 ECTS

 

HBO Curriculum Model

 

HBO Informatica Propedeusefase:

De Propedeuse fase van HBO Informatica bestaat voornamelijk uit een aanbod van theorie. Deze theorie is gebaseerd op Foundation modules welke de basis vormen voor het behalen van de Bachelor of ICT.

 

HBO Informatica Hoofdfase:
dublin descriptoren2

De hoofdfase staat centraal voor het toepassen van kennis en inzicht, hier worden dan ook de advanced modules aangeboden. Deze zijn een niveau hoger dan de foundation modules en zijn minder theorie gericht. Zelfstandigheid zal een factor zijn die meespeelt in het behalen van deze fase. In de afbeelding hiernaast wordt aan de hand van de dublin descriptoren kenbaar gemaakt waar de HBO Hoofdfase uit bestaat.

 

HBO Informatica Afstudeerfase:

De Afstudeerfase wordt gezien als de fase waarin het HBO Informatica diploma behaald gaat worden. Hier komt op voorhand toetsing aan bod. De toetsing is gebaseerd op alle verkregen kennis en vaardigheden binnen de studie. Binnen de afstudeerfase van HBO Informatica dient Expert niveau aangetoond te worden. Evenals in de hoofdfase speelt zelfstandigheid een grote rol, de student dient in staat te zijn om alle geleerde werkzaamheden uit te voeren. De resultaten van deze werkzaamheden moeten op de juiste manier en vorm gepresenteerd worden aan de opdrachtgevers om de afstudeerfase van HBO Informatica af te sluiten.

 

Dublin-descriptoren

Het HBO Informatica (Bachelor of ICT) curriculum van Hogeschool E3 ICT is gebaseerd op de Dublin-descriptoren:

-           Kennis (K) en inzicht (I)

-           Vaardigheden (V)

-           Oordeelsvorming (O)

-           Communicatie (C)

-           Leervermogen (L)

 

Meer weten over de Bachelor opleiding HBO Informatica vraag dan nu een intake aan.