Referenties cursisten

 


 

Cor Moelker

Student HBO InformaticaHoe ben je in contact gekomen met E3?
Ik wilde mij verder bekwamen in de ICT door middel van een opleiding met I-Tracks. Ik heb bij E3 de leerboeken besteld, ben zelfstandig daarmee aan de slag gegaan en heb de bijbehorende examens gehaald. Toen bleek dat ik daarmee een flinke stap had gezet richting het diploma HBO Informatica, ben ik bij E3 verder gaan informeren over de  studiemogelijkheden. Na een uitgebreide intake heb ik besloten mijn diploma HBO te gaan halen.

 

Wat waren je eerste indrukken?

  • Allereerst een soort huiskamergevoel, een amicale, ontspannen sfeer en een sterke gemotiveerdheid bij iedereen van E3. Frappant voorbeeld vond ik dat directie en personeel aan keukentafel samen lunchten.

  • Ten tweede een grote flexibiliteit, voortkomend uit een opstelling die vraaggericht en situatiegericht is. Daardoor ontstaat een veranderingsbereidheid richting de studieplanning die daadwerkelijk maatwerk kan worden genoemd.

  • Ten derde viel de kleinschaligheid in de onderwijsopzet op. Dat was duidelijk waarneembaar in de didactische aanpak, die ik samenvat in: “mensen aan het denken zetten”.

 

Hoe heb je je studie bij E3 kunnen volgen; je woont en werkt immers in Zeeland?
Maastricht ligt midden in de Euregio. Daardoor is er sprake van een verrassend grote bereikbaarheid. De lestijden waren volledig aan mij aangepast en door de een-op-een situatie waren de contactmomenten zeer intensief maar evenzeer voldoeninggevend. Bovendien was er iedere keer wel sprake van nieuwe inzichten. Belangrijk om te noemen is zeker ook de manier waarop gezamenlijk werd gezocht naar de toepassing van de leerstof in mijn specifieke werksituatie. Dat werkte in twee richtingen:

  • In mijn werksituatie kon ik de leerstof direct toepassen;

  • In de lessen kon ik de werksituatie als een doorlopende casus inzetten.


De afwisseling tussen inspanning en ontspanning heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het kunnen volhouden.

 

Welke aspecten maakten de meeste indruk tijdens het schrijven van de scriptie?

Ik noem drie aspecten:

  1. ICT-onderwijs is mogelijk zonder ICT, het hangt af van de studierichting of en in hoeverrre de technische onderdelen een rol spelen in het studieprogramma en dus ook in de scriptie.

  2. Diepgang en hoeveelheid schrijfwerk is in het begin moeilijk te overzien. Ik heb de oplossing gevonden in het zogeheten schrijfplan, een  onderdeel van de module PCF (Professional Communication Foundation). Een studieonderdeel dat wordt gebruikt als hulpmiddel bij een ander studieonderdeel. Heel bijzonder.Een scriptie is een antwoord op een vraag van de organisatie. In mijn situatie paste de scriptie ook nog eens perfect bij de werksituatie.

  3. Tijdens de studie vond er een switch in de functieplaats: Ik werd teamleider en informatie-analist en verantwoordelijk voor de ITIL-implementatie. Dat heb ik dan ook als onderwerp voor mijn scriptie gekozen.

Wat ga je doen na het behalen van je diploma HBO Informatica?

Ik heb de smaak van het studeren te pakken en ga verder met MBA. Ik heb me gerealiseerd dat ik in mijn werksituatie zowel toekomstgericht als toekomst vast moet  ontwikkelen. Ik hoop dat ook die studie gebaseerd is op maatwerk en interactief onderwijs.

 


 

Mijn ervaringen met E3: Veel persoonlijke aandacht; Begrip voor individuele mogelijkheden, wensen, etc.; Flexibileit mbt roosters, inhaallessen, etc.;  Kortom: Maatwerk in opleidingen...
MiriamVoor mij betekent E3 een professionele organisatie met kundige mensen op
het gebied van kennis, kunde en pedagogie. Cursisten worden op een optimale wijze en in een aangename sfeer voorbereid op een examen. Zelf heb ik spijt dat ik de overstap naar E3 niet eerder gemaakt heb.
Tot ziens, Maurice


In het kort de sterke punten van E3: Kleine groepen, hierdoor forceer je grote betrokkenheid met de cursisten. Door de kleine groep is het persoonlijker tussen mede-cursisten maar
ook tussen docent en cursist. De cursussen zijn goed verzorgt; locatie, cursusmateriaal
en examenbegeleiding. De prijs/kwaliteit verhouding is prima. Opvallend vind ik het oplossingsgericht denken op alle gebieden, alles kan geregeld worden in het belang van de cursist. Verder vind ik E3 een energieke club die op cursusgebied behoorlijk vernieuwend bezig is.
Groeten, BenMijn ervaringen met E3 zijn zeer positief te noemen. Als voorbeeld wil ik allereerst mijn ervaringen rondom HX-A noemen. Gezien mijn negatieve ervaringen in het verleden is hierop heel goed geanticipeerd door E3 door een aantal zorgpunten weg te nemen en een
gevoel over te brengen dat we tezamen deze klus gingen klaren. Dit gevoel is ook terecht geweest, want ik ben geslaagd voor mijn HX-A.
Een ander belangrijk positief punt van E3 is de flexibiliteit en het naadloos aansluiten bij de klantwensen. Hiervan kan ik zeggen dat dit uitzonderlijk is in deze opleidingswereld.
Kortom E3 past als een maatpak. Maar je betaald maar de prijs van een
confectiepak. Dus E3 is terecht effectief, efficiënt en educatief.
Groetjes, RuudWaarom een opleiding bij E3?
Kleine cursusgroepen. Persoonlijke benadering (hier ben je echt geen nummer)
Goede docent (beheerst materie), moet ik opzoeken ben ik niet tegengekomen
(elke les is boeiend). Afspraken worden nagekomen. Goede examen voorbereidingen (mocht je ondanks alle voorbereidingen een keertje zakken, dan is er vanuit E3 alle hulp bij een herkansing). Locatie is goed bereikbaar inclusief parkeergelegenheid.
Mooie, gezellige lesruimte. Goed lesmateriaal. Indien ik toekomstig nog een keertje aan een (ICT) cursus begin, hoef ik niet meer te zoeken "E3".
Met vriendelijke groet, EddyWat bij mij bij E3 naar voren komt:
vlakbij (locatie, flexibiliteit in locatie, in-house). Resultaatgericht (focus op dat wat gevraagd wordt door de klant cq examengericht). Klantgericht, vooral het "meedenken" met de klant
Maatwerkoplossingen. Kwaliteit, in die zin dat voldoende kennis in huis is, of beschikbaar via
E3.Samengevat: Zoek niet verder, het is beschikbaar "om-de-hoek", in de vorm
zoals gewenst, en van een goed niveau.
Met vriendelijke groet, CeesIk kan het zelfs in een paar kernwoorden vatten. De door mij gevolgde opleidingen bij E3 waren: Professioneel, Effectief, Efficiënt. En gelukkig voor mij altijd met een enorme FLEXIBILITEIT. Dit alles in een gemoedelijke sfeer en met een zeer kundige begeleiding.
Groeten HankStuderen bij E3 is als of je een privè leraar hebt. Door de kleine groepen is er ontzettend veel tijd voor individuele begeleiding. De begeleiding is zeer professioneel, flexibel, van hoge kwaliteit, altijd uitdagend en ontzettend aangenaam. De lokatie is functioneel zakelijk en voldoet zeer zeker aan de eisen. De prijsstelling is onbegrijpelijk concurrerend. E3 heeft mij in ieder geval weer het plezier aan studeren teruggegeven. Het wachten is nu op een post-HBO opleiding IT.
André